Pereklubi.com › Foorum › LAPSED › Beebid (0-1a) › 9 päeva kakamata?!
Pereklubi.com

Logi sisse / Registreeru
Foorum › LAPSED › Beebid (0-1a) › 9 päeva kakamata?!

AvalehtFoorumOma profiil

Reklaam

Beebiootus

Infokampaania

Mäng meie mängumaalt

Muuda nähtavust
9 päeva kakamata?!
Elu esimesed 12 kuud. Beebi söötmine ja riietamine. Enneaegselt sündinud pisititad.
Mine lehele 1, 2  Järgmine

Uus teema   Vasta teemale   Printerisõbralik lehekülg    Foorum Beebid (0-1a)

Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Sõnum
Kaipu
Värske klubiline

PostitusPostitatud: 19:55 30.07.10    Teema: 9 päeva kakamata?! Vasta viitega

Poeg on 3 kuune ja pole viimased 9 päeva kakanud. Tean, et paari kuu vanuselt tekib periood, kui rinnapiimal olev laps võib kakada korra nädalas. Kui esimest korda pikemalt kakamata oli, andsin seitsmendal päeval Microlaxi. Peale seda viie päeva pärast kakas ise, tõeliselt suure portsu. Aga nüüd on jälle vahe 9 päeva. Ma ei tahaks jälle Microlaxi anda, aga kardan, et äkki ootan abistamisega liiga kaua. Poiss tundub natuke virilam, sööb halvasti ja öösel magas ka rahutult... Kuidas on teie kogemused? Kas peaksin ootama veel või last aitama? Smaili
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
mirx
Juniorliige
Juniorliige

PostitusPostitatud: 20:13 30.07.10    Teema: Re: 9 päeva kakamata?! Vasta viitega

Päris ausalt, mina ikka aitaks lapsel vaevast lahti saada. smaili

Tean küll, et microlaxi ei soovitata pidevalt kasutada, et võib sõltuvust tekitada ja pärast ise ei saagi hakkama jne, aga...

... minu lapsel oli ka kõhukinnisus - kuskil 3 kuul hakkas pihta ja vist 7-8 elukuuni kestis raskemal kujul. Alguses olin korralik lapsevanem ja ei kasutanud microlaxi rohkem kui korra nädalas. Siis vaatasin, et lapsel ikka hirmus vaev olla, kasutasin sagedamini. Vahepeal oli aeg, kus panin lapsele praktiliselt iga päev. Ei kasutanud küll tervet tuubi korraga, vaid jagus ühest 2-3 korraks. Vahel lõi hammaste tulek ise kõhu lahti, siis jälle ei kasutanud. Lisatoidu, sh ohtra juurviljapüreega, hakkas asi tasapisi paranema.
Duphalac ei aidanud üldse, ehkki seda andsin ka 2 kuud korralikult jutti ära.
Praegu on põnn 1a 2k ja kakab kenasti üks kord päevas iseseisvalt. Kõht on jätkuvalt kinnisem, aga kakamise probleemi ei ole - panen peale lõunaund potile ja seal ta siis puhiseb, kuni kakatud. Potti ei karda ja nuttu ei ole. smaili

Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Kaipu
Värske klubiline

PostitusPostitatud: 20:19 30.07.10    Teema: Re: 9 päeva kakamata?! Vasta viitega

Mulle tundub, et tal tegelikult kõht kinni ei ole. Ta ei punnita üldse, puuksutab küll, aga nendega saab ilusti hakkama. Kui viimati kaka tuli, siis oli ka ilus hapukoore sarnane mass.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Sissel
Aktivist
Aktivist

PostitusPostitatud: 21:05 30.07.10    Teema: Re: 9 päeva kakamata?! Vasta viitega

Kui kõht kinni ei ole, siis ei tasu ilmselt microlaxiga kiirustada.. Seda tasub panna alles siis, kui laps hirmsasti vaeva näeb kakamisega, aga hakkama ei saa..
Kui kõht ei ole kinni, aitab lapse kakale ajada ka näiteks kraadiklaasi otsa pepusse panemine.. või seebipulga pepusse panemine.. See ärritab natuke ja asi hakkab ise tööle..

Aga suures plaanis, kui lapsel ei tundu endal vaeva olevat, siis ei tasu väga vaeva ka näha, et ta kakama saada.
Lihtsalt jälgima peab.
Hoian pöialt, et varsti põnn "kingitusega" hakkama saab smaili

J 25.09.2009 smaili
Meie päev 27.06.2009 smaili
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili MSN Messenger Galerii
mammu
Tegija
Tegija

PostitusPostitatud: 21:20 30.07.10    Teema: Re: 9 päeva kakamata?! Vasta viitega

Minu üks lastest puhta RP olles kakas samuti iga nädala tagant. Rinnapiim pidi ikka korralikult imenduma. Kui ta sul ei nuta, puuksutab nagu vana mees, siis vast ära veel torgi.

beebitar
Lõuapoolik
Lõuapoolik

PostitusPostitatud: 21:46 30.07.10    Teema: Re: 9 päeva kakamata?! Vasta viitega

Minu lapsel oli u sama vanalt sama probleem. Ei kakanud umbes nädal ja natuke peale. Sai samuti rinnapiima. KUna mul oli piima vähe, siis natukese aja pärast hakkasin talle vaikselt RPA andma. Peale seda hakkas ka korralikult kakama. Ehk siis mulle tundus, et rinnapiimast ta kõhtu täis ei saanud ja sellepärast ka ei kakanud nii palju. Ma olin ka muidugi paanikas ja aitasin ka Microlaxiga, aga mulle tundus, et see tegi talle natuke isegi haiget. Kuna ta nuttis kui kakas.
Mitte et ma soovitaks nüüd hakata RPA andma, aga äkki ta ei saa sul ka kõhtu täis?

Tegija
Tegija

PostitusPostitatud: 21:48 30.07.10    Teema: Re: 9 päeva kakamata?! Vasta viitega

meie peagi 3-kuuseks saav poiss kakab ka küllaltki harva, kasvõi esimese lapsega võrreldes. Üldiselt ma ei muretse, sest rp-olev laps võib kakamata olla kuni 10 päeva. Kui laps oleks rpa peal, siis tunneksin küll nii pika vahe peale muret.

Pereklubi sõltlane
Pereklubi sõltlane

PostitusPostitatud: 22:04 30.07.10    Teema: Re: 9 päeva kakamata?! Vasta viitega

Tee kõhule massaazi jne. Seda vatitiku,kraadiklaasi nippi ei tasu ka väga tihti kasutada.Tõesti erandjuhul. Sinu olukorras olles ma ilmselt ootaks veel tänase ära ja homme räägiks perearstiga igaks-juhuks. Ma eriti hea meelega igasuguseid ravimeid vms aineid lapsele ei annaks. Kuigi kunagi sama asja pärats ühe korra olen pidanud microlaxi andma..Ühtalsi ka duphalaci 3(või 4) päevase kuuri tegema.Arsti soovitusel mudiugi.

D 03.02.07 & D 20.08.09
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail
väikekiisu
Vahtralehega
Vahtralehega

PostitusPostitatud: 22:37 30.07.10    Teema: Re: 9 päeva kakamata?! Vasta viitega

meil ka arst ütles, et rp laps võib olla 10 päeva kakamata ja rpa oma 3 päeva. Kui üle selle läheb, siis soovitas erakorralisse pöörduda, aga arvan, et vast võib ka ise kodus microlaxiga aidata. Ja duphalaci soovitas ka anda, kui tundub, et lapsel kõht kinni.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
wilma
Vana kala
Vana kala

PostitusPostitatud: 22:44 30.07.10    Teema: Re: 9 päeva kakamata?! Vasta viitega

meil oli sama asi, alguses tegin microlaxi, aga siis arst ütles, et ootab natuke kauem... kõige pikem vahe oli 11p... ja max korra nädalas peale seda.
kuu läks mööda ja saabus teine äärmus, kakas ca 6-8x päevas ja roheline limakaka oli.
peale igasuguseid analüüse ja uurimisi tuli välja, et midagi pole viga smaili
vahetasin arsti ja see kommenteeris, et rp-tite kaka võib olla milline tahes, kui aga titt ise rõõmus ja rõõsa.

Summer
Vahtralehega
Vahtralehega

PostitusPostitatud: 22:52 30.07.10    Teema: Re: 9 päeva kakamata?! Vasta viitega

Muide mul oli sama jama. Ja hakkas ka kuskil 3 elukuul. Meil ka vaid RP peal. Proovisin kõike kuid lõpuks, mis kõhu ilusti lahti tegi ja ta kakama pani oli tavaline vesi glükoosiga:) Hakkasin talle palavaga andma vett kuna ikka meeletu kuumus oli ning oh imet...see pani ta kohe kakama smaili
Vesi siis läbi keeta ning glükoosi saab apteegist.

Värske klubiline

PostitusPostitatud: 07:21 31.07.10    Teema: Re: 9 päeva kakamata?! Vasta viitega

Ma eelmisel korral enne Microlaxi tegemist rääkisin perearstiga, et selline mure. Tema soovitaski siis, et kui närv vastu ei pea, siis anda 1/3 tuubi Microlaxi või Duphalaci. Kuigi ütles ka, et RP laps võib kuni 10 päeva olla kakamata. Seda kraadiklaasi värki proovisin ka eile õhtul teha (tean, et ei tohiks seda sageli kasutada). Ei teagi kas tegin valesti, aga meil see igatahes ei toiminud. Kuna täna ikkagi juba 10 päev, siis ootan veel lõunani ja kui selleks ajaks ise ei ole laps kakanud, siis vist ikka abistan. Endale tundub see lihtsalt täiesti mõistusevastane, et 10 päeva midagi välja ei tule...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Kaipu
Värske klubiline

PostitusPostitatud: 07:25 31.07.10    Teema: Re: 9 päeva kakamata?! Vasta viitega

beebitar kirjutas:
Minu lapsel oli u sama vanalt sama probleem. Ei kakanud umbes nädal ja natuke peale. Sai samuti rinnapiima. KUna mul oli piima vähe, siis natukese aja pärast hakkasin talle vaikselt RPA andma. Peale seda hakkas ka korralikult kakama. Ehk siis mulle tundus, et rinnapiimast ta kõhtu täis ei saanud ja sellepärast ka ei kakanud nii palju. Ma olin ka muidugi paanikas ja aitasin ka Microlaxiga, aga mulle tundus, et see tegi talle natuke isegi haiget. Kuna ta nuttis kui kakas.
Mitte et ma soovitaks nüüd hakata RPA andma, aga äkki ta ei saa sul ka kõhtu täis?
Rinnapiima mul jätkub praegu, ta ei söö rinda päris tühjaks minu meelest. Kaaluiive oli ka eelmisel kuul 820g, mis on normaalne.
Aga jah, mul ka esimesel korral Microlaxi andes natuke nutis ehk ega see mõnus kindlasti ei ole. Samas kui ma mõtlen milline kakalaadung tuli viimati peale 5 päeva pikkust pausi, siis ei saa tal ka praegu mõnus enesetunne olla.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
päikseke
Moderaator
Moderaator

PostitusPostitatud: 08:18 31.07.10    Teema: Re: 9 päeva kakamata?! Vasta viitega

Mina ei torgiks. Kui just silmnähtavalt lapsel raske ei ole (punnitab, aga ei tule midagi), siis järelikult on organism praegu selline. Minu teada pole selles midagi ootamatut, et rinnapiimalapsed sedasi teha võivad.

Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Vaata liikme veebilehte Galerii
Enxukas
Vahtralehega
Vahtralehega

PostitusPostitatud: 08:39 31.07.10    Teema: Re: 9 päeva kakamata?! Vasta viitega

Meil tuttava beebi sündis veidi enneaegsena ning üheks hädaks, mis ta sellega kaasa sai, oligi see, et kõht ei käinud läbi korralikult. Nüüd on poiss nelja aastane ning alles NÜÜD käib ise korralikult potil (päeva või kahe tagant) kuid ema on ära kasutanud igasugused käsi- ja retsepti ravimid, teed ja muud huvitavad asjad... ploomikeedise vedelik aitas, seda ma mäletan. AGa poiss käis ka pidevalt uuringutel. Samuti mis veel meenub oli see, et ema tundis tihti kõhul mügarikku, mis päevadega suuremaks läks- kaka, mis välja ei tahtnud tulla.. smaili
Palju edu ning hoian pöialt, et teie probleem kaoks kiirelt ja enam tagasi ei tuleks!!

2 in 1- meeskondlik ja individuaalne kaalulangetusvõistlus
------
olin 87--> olen 67---> tahan 57
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Vaata liikme veebilehte Galerii
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale   Printerisõbralik lehekülg    Foorum Beebid (0-1a)
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2

Foorumi ajavööndiks on GMT + 3 tundi
Mine lehele 1, 2  Järgmine

Hüppa:  

Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes
Sa ei saa lisada faile selles alafoorumis
Sa ei saa allalaadida faile selles alafoorumis

Pereklubi soovib toredat siinviibimist!

Kontakt * Reklaam

Interaktiivne tarkvara välja lastud GNU GPL all. Koodi autorid, Privaatsuspoliis

.: Upgraded to DragonFly 9.2 by Dizfunkshunal :.