|

9 päeva kakamata?!Elu esimesed 12 kuud. Beebi söötmine ja riietamine. Enneaegselt sündinud pisititad.
Mine lehele 1, 2 Järgmine
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
| Autor |
Sõnum |
Kaipu Värske klubiline

|
|
| Tagasi üles |
|
 |
mirx Juniorliige

|
Postitatud: 20:13 30.07.10 Teema: Re: 9 päeva kakamata?! |
|
Päris ausalt, mina ikka aitaks lapsel vaevast lahti saada.
Tean küll, et microlaxi ei soovitata pidevalt kasutada, et võib sõltuvust tekitada ja pärast ise ei saagi hakkama jne, aga...
... minu lapsel oli ka kõhukinnisus - kuskil 3 kuul hakkas pihta ja vist 7-8 elukuuni kestis raskemal kujul. Alguses olin korralik lapsevanem ja ei kasutanud microlaxi rohkem kui korra nädalas. Siis vaatasin, et lapsel ikka hirmus vaev olla, kasutasin sagedamini. Vahepeal oli aeg, kus panin lapsele praktiliselt iga päev. Ei kasutanud küll tervet tuubi korraga, vaid jagus ühest 2-3 korraks. Vahel lõi hammaste tulek ise kõhu lahti, siis jälle ei kasutanud. Lisatoidu, sh ohtra juurviljapüreega, hakkas asi tasapisi paranema.
Duphalac ei aidanud üldse, ehkki seda andsin ka 2 kuud korralikult jutti ära.
Praegu on põnn 1a 2k ja kakab kenasti üks kord päevas iseseisvalt. Kõht on jätkuvalt kinnisem, aga kakamise probleemi ei ole - panen peale lõunaund potile ja seal ta siis puhiseb, kuni kakatud. Potti ei karda ja nuttu ei ole. 
_________________ Tulevane suur õde 28.05.2009
 |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Kaipu Värske klubiline

|
Postitatud: 20:19 30.07.10 Teema: Re: 9 päeva kakamata?! |
|
Mulle tundub, et tal tegelikult kõht kinni ei ole. Ta ei punnita üldse, puuksutab küll, aga nendega saab ilusti hakkama. Kui viimati kaka tuli, siis oli ka ilus hapukoore sarnane mass.
|
|
| Tagasi üles |
|
 |
Sissel Aktivist

Liitunud: Jaan 27, 2009 Postitusi: 2930 Asukoht: Tartu / Tõrva
|
Postitatud: 21:05 30.07.10 Teema: Re: 9 päeva kakamata?! |
|
Kui kõht kinni ei ole, siis ei tasu ilmselt microlaxiga kiirustada.. Seda tasub panna alles siis, kui laps hirmsasti vaeva näeb kakamisega, aga hakkama ei saa..
Kui kõht ei ole kinni, aitab lapse kakale ajada ka näiteks kraadiklaasi otsa pepusse panemine.. või seebipulga pepusse panemine.. See ärritab natuke ja asi hakkab ise tööle..
Aga suures plaanis, kui lapsel ei tundu endal vaeva olevat, siis ei tasu väga vaeva ka näha, et ta kakama saada.
Lihtsalt jälgima peab.
Hoian pöialt, et varsti põnn "kingitusega" hakkama saab 
_________________ ________

J 25.09.2009 
Meie päev 27.06.2009  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
mammu Tegija

|
Postitatud: 21:20 30.07.10 Teema: Re: 9 päeva kakamata?! |
|
Minu üks lastest puhta RP olles kakas samuti iga nädala tagant. Rinnapiim pidi ikka korralikult imenduma. Kui ta sul ei nuta, puuksutab nagu vana mees, siis vast ära veel torgi.
_________________ 82.5.....78.0.....75.0.... |
|
| Tagasi üles |
|
 |
beebitar Lõuapoolik

|
|
| Tagasi üles |
|
 |
Krika Tegija

|
|
| Tagasi üles |
|
 |
blinky Pereklubi sõltlane

|
|
| Tagasi üles |
|
 |
väikekiisu Vahtralehega

|
Postitatud: 22:37 30.07.10 Teema: Re: 9 päeva kakamata?! |
|
meil ka arst ütles, et rp laps võib olla 10 päeva kakamata ja rpa oma 3 päeva. Kui üle selle läheb, siis soovitas erakorralisse pöörduda, aga arvan, et vast võib ka ise kodus microlaxiga aidata. Ja duphalaci soovitas ka anda, kui tundub, et lapsel kõht kinni.
|
|
| Tagasi üles |
|
 |
wilma Vana kala

Liitunud: Okt 12, 2007 Postitusi: 5062 Asukoht: küla keset linna
|
Postitatud: 22:44 30.07.10 Teema: Re: 9 päeva kakamata?! |
|
meil oli sama asi, alguses tegin microlaxi, aga siis arst ütles, et ootab natuke kauem... kõige pikem vahe oli 11p... ja max korra nädalas peale seda.
kuu läks mööda ja saabus teine äärmus, kakas ca 6-8x päevas ja roheline limakaka oli.
peale igasuguseid analüüse ja uurimisi tuli välja, et midagi pole viga
vahetasin arsti ja see kommenteeris, et rp-tite kaka võib olla milline tahes, kui aga titt ise rõõmus ja rõõsa.
_________________ Ihad ja soovid peavad lähtuma mõistusest. Cicero
 |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Summer Vahtralehega

Liitunud: Sep 09, 2009 Postitusi: 441 Asukoht: Tallinn, Veskimetsa
|
|
| Tagasi üles |
|
 |
Kaipu Värske klubiline

|
Postitatud: 07:21 31.07.10 Teema: Re: 9 päeva kakamata?! |
|
Ma eelmisel korral enne Microlaxi tegemist rääkisin perearstiga, et selline mure. Tema soovitaski siis, et kui närv vastu ei pea, siis anda 1/3 tuubi Microlaxi või Duphalaci. Kuigi ütles ka, et RP laps võib kuni 10 päeva olla kakamata. Seda kraadiklaasi värki proovisin ka eile õhtul teha (tean, et ei tohiks seda sageli kasutada). Ei teagi kas tegin valesti, aga meil see igatahes ei toiminud. Kuna täna ikkagi juba 10 päev, siis ootan veel lõunani ja kui selleks ajaks ise ei ole laps kakanud, siis vist ikka abistan. Endale tundub see lihtsalt täiesti mõistusevastane, et 10 päeva midagi välja ei tule...
|
|
| Tagasi üles |
|
 |
Kaipu Värske klubiline

|
Postitatud: 07:25 31.07.10 Teema: Re: 9 päeva kakamata?! |
|
| beebitar kirjutas: |
Minu lapsel oli u sama vanalt sama probleem. Ei kakanud umbes nädal ja natuke peale. Sai samuti rinnapiima. KUna mul oli piima vähe, siis natukese aja pärast hakkasin talle vaikselt RPA andma. Peale seda hakkas ka korralikult kakama. Ehk siis mulle tundus, et rinnapiimast ta kõhtu täis ei saanud ja sellepärast ka ei kakanud nii palju. Ma olin ka muidugi paanikas ja aitasin ka Microlaxiga, aga mulle tundus, et see tegi talle natuke isegi haiget. Kuna ta nuttis kui kakas.
Mitte et ma soovitaks nüüd hakata RPA andma, aga äkki ta ei saa sul ka kõhtu täis? |
Rinnapiima mul jätkub praegu, ta ei söö rinda päris tühjaks minu meelest. Kaaluiive oli ka eelmisel kuul 820g, mis on normaalne.
Aga jah, mul ka esimesel korral Microlaxi andes natuke nutis ehk ega see mõnus kindlasti ei ole. Samas kui ma mõtlen milline kakalaadung tuli viimati peale 5 päeva pikkust pausi, siis ei saa tal ka praegu mõnus enesetunne olla.
|
|
| Tagasi üles |
|
 |
päikseke Moderaator

|
|
| Tagasi üles |
|
 |
Enxukas Vahtralehega

|
|
| Tagasi üles |
|
 |
|
|
Foorumi ajavööndiks on GMT + 3 tundiMine lehele 1, 2 Järgmine
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes Sa ei saa lisada faile selles alafoorumis Sa ei saa allalaadida faile selles alafoorumis
Pereklubi soovib toredat siinviibimist!
|